понедельник, 6 февраля 2017 г.

Ինչո՞ւ է թեյը համով և բուրումնավետ, ունի գեղեցիկ ու հաճելի գույն, իսկ խմելիս մենք զգում ենք նրա թարմացնող ազդեցությունը։

Այդ հարցերի պատասխանները մասնագետներին վաղուց հայտնի են, սակայն ինչ-որ բաներ հնարավոր է ստուգել նաև «տնային լաբորատորիայում»։ Դրա համար անհրաժեշտ է «զոհաբերել» երկու տուփ (յուրաքանչյուրը` 50 գրամ) կանաչ թեյ, կարելի է օգտվել նաև սև թեյից, բայց դա լավագույնը չէ։
Թեյի տերևների բջիջները պարունակում են կատեխինների դասին պատկանող դաբաղող նյութեր` տանիդներ, ինչպես նաև գալլաթթվի կատեխինների էսթերներ։ Օրինակ` ցեյլոնյան թեյի տանիդները պարունակում են էպիկատեխին-գալլատ և գալլոկատեխին-գալլատ, որոնք բարդ կառուցվածքներով օրգանական միացություններ են։ Կանաչ թեյում տանիդներն ավելի շատ են, հետևաբար, ավելի նպատակահարմար է մեր փորձի համար օգտվել կանաչ թեյից։

Комментариев нет:

Отправить комментарий